top of page

Pastaschelpen met snijbiet, paprika en bloemkoolcrème


Ingrediënten

 • 1 ui (gesnipperd)

 • Enkele takjes tijm

 • Flinke mespunt gerookt paprikapoeder

 • 1 knoflookteen (gehakt)

 • 1 rode paprika (in kleine stukjes)

 • Halve bloemkool

 • Klein kopje bouillon

 • Koolzaadolie

 • 300 g snijbiet (alleen het blad of het blad en de stelen in stukjes van 1 cm)

 • 400 g pastaschelpjes (medium formaat)

 • Olijfolie, zout, chilipeper, zwarte peper

 • Geraspte magere kaas

 

Bereidingswijze:

 • Fruit in een grote pan de uien glazig in olijfolie. Voeg gaandeweg tijm, paprikapoeder, chilipeper en knoflook toe. Draai het vuur open, voeg de paprika toe, schep alles een minuutje om, temper het vuur weer en laat de groenten nog minstens 10 minuten verder garen.

 • Stoom of kook de bloemkool tot alle stukjes gaar zijn. Schep ze in een mengkom of blender. Mix ze met een scheut hete bouillon en een scheut koolzaadolie tot een smeuïge crème. Check de smaak en voeg naar wens peper of zout toe.

 • Kook de pastaschelpen gaar.

 • Laat de snijbiet slinken in kokend water. Dit kun je in het water van de pastaschelpen doen. Het blad slinkt meteen, de steeltjes hebben enkele minuten nodig. Je kunt de snijbiet ook stomen. Laat ze uitlekken, snijd het blad in linten.

 • Schep de pastaschelpen, het paprikamengsel en de snijbiet door elkaar. Serveer met hier en daar een schep warme bloemkoolcrème. Je kunt de bloemkoolcrème ook in een bedje onder de pastaschelpen leggen. Alles meteen mengen geeft een wat pruttig resultaat, niet doen dus. Serveer met kaas en zwarte peper.

CATEGORIEËN

ZOEK OP TAGS

SUGGESTIES

bottom of page